top of page
  • Obrázek autoraDomča

5 spôsobov ako si zlepšiť život

Aktualizováno: 24. 7. 2019

Každý z nás zažil v živote moment kedy by najradšej všetko nechal tak lebo ho to buď nebavilo alebo sa mu nedarí. Pravda je taká že každý v živote zažívame dobré a zlé momenty, no ale ako vyjsť zo začarovaného kruhu v ktorom sa cítiš ako v klietke?


Veľa ľudí sa nachádza v situácií čo sa týka peňazí, vzťahov, priateľstiev, práce alebo iných problémov, ktoré všetci máme. Je veľmi ťažko Ti takto všeobecne pomôcť, keď nepoznám tvoju situáciu. No nasledujúce kroky by ti mohli pomôcť aspoň sa pozrieť na danú situáciu z môjho pohľadu.


1. NIKDY NEPOČÚVAJ NÁZORY NIEKOHO KTO SA V DANEJ OBLASTI NEVYZNÁ

Ak je to človek aj napriek tomu, že je na vyššej pozícií je úplne jedno, čo hovorí keď v danom odbore nikdy nepracoval. Ľudia na vysokých pozíciách s dlhoročnou praxou síce majú prax ale nie vždy majú ten správny štýl riešenia problémov. Každý by sme určitý problém vyriešili inak keďže na to máme každý svoj vlastný názor. A keď niekto povie že si ako Talian, tak to preto, že Taliani sú mizerní v rozmýšľaní, nezhodnotia situácia ako by to bolo najlepšie spraviť, ale zdá sa, že aj v mojom aj tvojom okolí sú nejakí tí Taliani. Je veľmi ťažko s takými ľuďmi pracovať, ale keď ti začne niekto takýto rozprávať jeho nezmyselné názory, riaď sa pravidlom jedným uchom dnu a druhým von.


2. OBKLOPUJ SA DOBRÝMI A MILÝMI ĽUĎMI

Nikto ti nehovorí, že teraz sa prestaň stretávať so svojimi kamarátmi pretože sú všetci zlí. Skús na druhej strane popremýšľať, či ľudia, ktorý sa neustále sťažujú na to čo všetko musia robiť, koľko oni majú starostí, ako ich nebaví práca a podobne. Ty nie si nútení ostaň v takomto kamarátstve v ktorom je plno negativy, ohovárania a povrchných rozhovorov. Skús niekam zájsť spoznaj nových ľudí a ja ti zaručím, že tvoj život sa určite zlepší.




3. NÁJDI SI CHVÍĽU PRE SEBA

Žijeme v dobe, ktorá ide veľmi rýchlo všetci sa niekam ponáhľajú a denno-denné rutiny nás zväzujú a stávame sa občas ich otrokmi. Preto je fajn nájsť si chvíľku pre seba. Nechať myšlienky voľne plynúť a možno prídete aj na nejaký nápad. Veľa umelcov trávi čas osamote pretože hľadajú inšpiráciu v práci, ktorá ich napĺňa. Skús aj ty nejakú či už kreatívnou činnosť či prechádzku, nový šport, výlet alebo cestovanie osamote, pretože tieto činnosti ti zaručene neuškodia, ale pre istotu, ak pôjdeš do hôr nezabudni si postenie, keby predsa len dačo.


4. NENECHAJ SI SKÁKAŤ PO HLAVE

Ak sa vo svojom okolí stretávaš s ľuďmi, ktorí očakávajú, že pre nich vždy niečo urobíš a hlavne práve vtedy keď to oni chcú spamätaj sa a to veľmi rýchlo! Nemôžeš tu byť ako víla dobrých prianí vždy pre všetkých a pre všetko. Vybuduj si u nich rešpekt tým, že im povieš nie. Nikto nehovorí, že po nich máš hneď začať vrieskať a podobne, ale skús začať jemne napr. Prepáč, niečo už mám dnes nemôžem, skús sa opýtať niekoho iného. Prvom momente sa môže začudovať, že akože mu hovoríš nie ale iba sa usmej a choď si dať nejaký koláčik s kávičkou, veď Zem sa nezačne točiť opačným smerom.


5. NAUČ SA NIEČO NOVÉ

Môže to byť nejaký kurz varenia alebo nový štýl tanca, zumbu alebo niečo iné. Tým, že sa učíme niečo nové naše myšlienky smerujú troška niekde inde a nesústredia sa na tie veci, ktoré nám v živote vadia. Skús zavolať, kamarátov a vyskúšajte niečo čo ste do vtedy nikdy nevyskúšali napr. jedlo, šport, tanec, choďte na nejaký zápas, choďte na výlet, nauč sa nový jazyk, nauč sa pripravovať steaky, čokoľvek ťa napadne. Pretože ak chceš niečo v živote zmeniť musíš zmeniť zvyky. BEZ ZMENY ŽIADNA ZMENA NEPRÍDE!!!


Sme jedinečné bytosti, ktoré majú svoju hodnotu, nemôžeme nechať svoje problémy ovplyvňovať svoj život aj napriek tomu, že si myslíme, že je to správne. Niektoré veci je veľmi ľahko urobiť, no nie vždy sú to správne rozhodnutia. Zväčša niekomu ublížia, alebo ešte aj zhoršia situáciu v ktorej sa nachádzame. Preto vždy pamätaj na to, aby tie rozhodnutia boli postavené na dôkladných informáciách nie na rôznych klebetách ktoré niekto aj napriek že ho máš rád povedal len tak.


46 zobrazení0 komentářů
bottom of page